Steentapijt, gietvloer en meer

Een steentapijt of gietvloer kunnen wij voor u realiseren in het systeem dat u verkiest. Ontdek hieronder de verschillende soorten systemen.

Steen -en marmertapijt Mortelvloer Gietvloer Crystal & Quartz wall Eyeleds inbouwverlichting
Steentapijt en marmertapijt door Yellow Stone Carpets

Steentapijt en marmertapijt

Eveneens bekend onder de noemer siergrind, steentapijt, quartztapijt, etc. Deze vloer bestaat uit miljoenen gekleurde grindkorrels, of natuurlijke marmerkorrels, dewelke met epoxyharsen worden vermengd tot een vlakke en naadloze vloer. Het aanbod aan kleuren is immens. De mogelijkheid om kleurcombinaties of een mengeling van verschillende kleuren te maken zijn onbeperkt. Dit wil zeggen dat het maken van patroon, figuur of logo in uw vloer geen probleem is. Hierdoor is het mogelijk een unieke vloer tecreëren. Ook plinten en trappen kunnen in siergrind uitgevoerd worden.

Enkele voordelen van een steentapijt zijn:
 • slijtvastheid
 • onderhoudsvriendelijk
 • voelt niet koud aan
 • naadloos
 • geluidsdempend
 • goede prijs/kwaliteit verhouding
 • snelle plaatsing
 • combineerbaar met vloerverwarming

Voor vochtige ruimtes zoals toilet, badkamer, keuken bestaat er de mogelijkheid om het steentapijt 'dicht te zetten'. Hiermee wordt bedoeld dat de poriën grotendeels opgevuld worden met een transparante massa, waardoor vuil vrijwel onmogelijk in het steentapijt kan dringen. Om de UV-resistentie te verhogen kan je de vloer voorzien van een polyurethaan toplaag. Dit is een transparante lak die men na het aanbrengen niet meer ziet.

Een steentapijt kan vrijwel op elke ondergrond (chape, beton, tegelvloer, houten vloer) geplaatst worden, mits de juiste voorbehandeling.

Mortelvloer door Yellow Stone Carpets

Mortelvloer

Als moderne variant op een siergrind –of marmervloer, kan men eveneens kiezen voor een mortelvloer. (ook wel troffelvloer genaamd) Deze vloer bestaat uit miljoenen gekleurde grindkorrels, dewelke met epoxyharsen worden vermengd tot een vlakke en naadloze vloer waarvan de poriën worden dichtgezet. Het aanbod aan kleuren is immens.

De mogelijkheid om kleurcombinaties of een mengeling van verschillende kleuren te maken zijn onbeperkt. Dit wil zeggen dat het maken van patroon, figuur of logo in uw vloer geen probleem is. Hierdoor is het mogelijk een unieke vloer te creëren. Het grote verschil ,in vergelijking met een siergrindvloer, is de korrelgrootte. Bij een mortelvloer varieert deze van 0,3 tot 2mm, terwijl een grind –of marmervloer 2 tot 12mm groot is.

Enkele eigenschappen van een mortelvloer:
 • zeer hard en onverslijtbaar
 • moderne, industriële look
 • gemakkelijk te onderhouden
 • naadloos
 • stofvrij
 • geluidsdempend
 • combineerbaar met vloerverwarming
 • bestand tegen chemicaliën en zuren

Om de UV-resistentie te verhogen kan je de vloer voorzien van een polyurethaan toplaag. Dit is een transparante lak die men na het aanbrengen niet meer ziet. Een mortelvloer kan vrijwel op elke ondergrond (chape, beton, tegelvloer, houten vloer) geplaatst worden, mits de juiste voorbehandeling.

Gietvloer door Yellow Stone Carpets

Gietvloer

Een gietvloer is een zelfnivellerende massa die verwerkt wordt tot een gladde naadloze en hoogglanzende vloer, met een dikte van 2 tot 4mm. Oorspronkelijk wordt dit vloersysteem daar gebruikt waar een slijtvaste, naadloze en chemisch bestendige vloerafwerking wordt gevraagd. (magazijnen, productiehallen, labo's, etc.). Maar ook in woningen zorgt dit vloertype voor een strakke, moderne lijn.

Een epoxy gietvloer is onderhoudsvriendelijk, naadloos en hygiënisch. Doch is deze niet krasvrij. Om de vloer krasbestendiger te maken is het raadzaam deze te voorzien van een polyurethaan toplaag. Dit is een transparante lak welke men kan bekomen in matte, halfmatte of blinkende afwerking. Door deze laklaag aan te brengen wordt eveneens de UV-resistentie verhoogd.

Crystal of Quartz muren door Yellow Stone Carpets

Wanden – Crystal & Quartz wall

De gekleurde grindkorrels kunnen ook gebruikt worden om wanden te bekleden, nadat deze gemengd worden met een hoogwaardig acrylaat bindmiddel. (quartz wall) Naast grindkorrels kan men ook gerecycleerd (spiegel)glas nemen, al dan niet gekleurd, om het oppervlak te voorzien van een uniek uitzicht (crystal wall) .

Behalve de creatieve mogelijkheden, biedt zulk een wand een duurzame, kras –en stootvaste en onderhoudsvriendelijke oplossing. Ze is namelijk perfect reinigbaar met water en borstel of een hogedrukreiniger. Kortom een wand die in principe levenslang meegaat.

Eyeled LED in uw steentapijt door Yellow Stone Carpets

Eyeleds inbouwverlichting

Om uw vloer- of wandbekleding een extra dimensie te geven, kan je gebruik maken van de Eyeleds LED verlichting. Deze supervlakke, rond of vierkant gevormde armaturen hebben een beperkte inbouwdiepte (slechts 6,5mm) en kunnen bijgevolg in diverse vloersoorten worden ingebouwd. Dit gepatenteerd product maakt gebruik van duurzame LED's, gebaseerd op SMD technologie, goed voor een levensduur van 100.000 uur.

Naast een decoratieve functie, kan het armatuur perfect ingezet worden als oriëntatie-enmarkeringslicht. Je kan kiezen tussen een witte of blauwe lichtkleur in combinatie met een roestvrij stalen of messing behuizing. Het verlichtingssysteem voldoet uiteraard aan de nodige eisen op het vlak van waterdichtheid (IP67) en mechanische belasting (tot 285kg), officieel getest door bekende keuringsinstituten zoals VDE, Kema, etc.

"IMPRESS YOURSELF WITH EYELEDS"